Pages

9 Ekim 2015

ABU DHABI 2014 ve 2015

Abu dhabi detaylı bilgiyi 2013 te yapmiş olduğum ilk gezime ait seyahat yazımda bulabilirsiniz.
http://gezginkita.blogspot.com.tr/2013/06/abu-dhabi.html
If you wanna detail information about Abu dhabi please kindly check given link up there. Contunie to read this article , No worry, I gave some part info in English. 

My friends who were with me in 2014
2014 te üç kız arkadasimla Abu dhabi'ye gittik. Birlikte inanılmaz guzel vakit geçirdik. Baska ülkedeyiz, hava , insanlar yemekler hersey farkli ve biz devamlı farkli yemekler deneme peşindeyiz. Normalde yalnız gezmeyi seviyorum ancak kafa dengi arkadaşlarınız olursa bir baska güzel oluyor:) (Mevsim'in nargile ve kahve keyfi haric). 

Sheikh Zayed Mosque

You can visit Sheik Zayed Mosque evening or morning perfect timing both.
Abu Dhabiye her gittiğimde Sheik Zayed Grand Mosque (cami)  görmeden geri dönmüyorum.

The 99 columns

Ilk gittiğim senelerde caminin icinde rahat geziliyordu gecen sene içeride gezilecek alanı daraltmislardi. İplerle alanların geçişini ebgellemişler, geçince de uyarıyorlar. 

The  palces where I am sitting is not allowed the pass the robs from now on.
The Qibla Wall 99 names of God.
Allahın 99 isminin yazıldığı kıble duvarı.

Bu sene ise daha da kati kurallar gelmiş. Normalde abaya denilen siyah kıyafeti bahcesinden sonra camiye girmeden once askından alip giyinip cikarken geri bırakırdım. Gecen sene bu durum dis kısma ( otoparka ) taşınmışti. 
Sheik Zayed Mosque the dress on me namely abaya.
,Sheik Zayed Cami, üzerimdeki kıyafete abaya deniliyor.
Once Kimliğini veriyorsun sonra kıyafeti alıyorsun. Üzerini orada giyinip o sekilde Bahçeye çıkıyorsun. Bu senede daha guzel bir hale getirmişler aslında en azından asansörler direkt ulaşılacak bir yere konumlandirmislar. Bu seferde kız kardeşime göstermek için can ata ata geldim. 


Her gordugumde gercekten wooow oluyorum. Biraz bilgi verirsem.
Sheik Zayed Mosque's Garden

Caminin yapımında 3000 den fazla kişi çalışmış ve kullanılan malzemeler (kristal,altın,mermer,seramik) gerçekten göz kamaştırıyor.  İçeride bir kıble duvarında  Allah'ın 99 ismi yazıyor . Cami 40 bin kişiyi agırlayabiliyor. Turistik girişlerin oldugu yerin dışında ibadet için ayrı bir oda bulunuyor.

Sheik Zayed Mosque , once I was in Abu Dhabi never go back to my country without seeing it. It is really beatiful. Natural materyal were chosen for design an consturaction long lasting qualies such as merble stone,gold,ceramic,cyristal.For construction of mosque over  3000 people worked. There is a wall namely qıbla wall inside the mosques has 99 names of God ( Allah) The mosque is large enough to accommadate over 40.000 worshipers. There is a room for prayers as seperately.

Buranın gündüzü gecesi her sekilde ihtişamlı guzel. Eger vaktiniz varsa ve sadece Abu dhabi için geldiyseniz her iki halinide görün derim. 
Ferrrai Wold in Yas Island (2015 with my sister)

Buradan Yas Island 'a bulunan Ferrari World eglence merkezine gecis yapabilirsiniz. Ferrari wold benim hala en eğlendiğim ( ikincisi Honkong Disneyland ) eglence alanı diyebilirim. 

Thai Food was really delicious in Yas mall

Park Alanına giriş yapmadan Yas mall ( avm ) Thailand restoranında  yemek yedik. Ben cok severim ama Tomyamin kokusundan Kardesim cok rahatsız oldu. Bu arada buraya gelirken spor kıyafetler giyerseniz daha rahat  edersiniz. (Bu sene cok kısa giyinenleri geri çeviriyorlardı. ). 
Ferrari World belkide araba severlerin kesinlikle uğraması gereken bir yer. Isminden de anlaşılacağı gibi içerideki tüm oyuncaklar markalar hersey ferrari. Bu sene yeni oyun alanları eklenmiş ve daha da yenisi yapım aşamasında olanlar var. Yeniden gelinir mi gelinir valla :) En sevdiğim oyuncaklar roll coaster, fly on Italy ( bu alanda telefon kesinlikle yasak aslında bende kaydı var daha önce çekmiştim. Eger kaydetmek istiyorsanız kesinlikle göstermeyin telefonları almadan gösterime başlamıyorlar) , speed and magic. Bütün oyuncaklara binmek istiyorsanız yarım gün yeterli olacaktir .
Do you wanna shopping :D

Aileniz ile birlikteyseniz bir gune ihtiyacınız olacaktir. Haftasonu cok kalabalık olacağını unutmayın. Içeriye giriş ücreti yaklasik 70 dolar, 250 dirhem civarı.  Sıra beklemek istemiyorsanızda 30 dirhem fazla ödeyerek VIP girişte yapabilirsiniz.
Buralardan baska nereye gidelim gidin iste safariye gidin :) Emirates Palace diye görkemli bir otel var onu görmeye gidebilirsiniz. Abu dhabi marinayı, cafelerini restoranlarını ve avm lerinide bir goz atın. Açıkcası Abu dhabiyi, Dubai'den daha cok seviyorum. 
Akşamları bu şekilde romantik yemeklere de şahit olabiliyorsunuz :)





0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

about china Abu Dhabi Abudhabi airline Al barari restaurant Amerika vizesi Amerika vizesi ret nedenleri amsterdam anantara Arab araba surmek yasak ashrafiye astronomical oclock ateşgah atlantis Atomium austria Avenue mall Avusturya azerbaycan Baden Bahrain Bahreyn bakı bakü Beethoven Beirut Belçika Belgian Comic Strip Center Belgium beyrutta gezilecek yerler Big Ben Bike borgos Bratislava bridge Brussel Brüksel burj al arab burj khalifa Byblos Cambodia Camel Cami cek cumhuriyeti china Cidde'de yasam Cin cin parasi cin vizesi cinde nerede kalinir citywalk coffeshops cruelty cumi czech republic dbaye değirmen Deve din gorevlilerinin onemi disneyland Doha driver driver in philippines dubai mall dubai marina dubai su parkı dutch cheese elephanttour England ferariworld fil safarisi fil turu filipinlerde gezilecek yerler. filipinlerde nereye gidilir fillere neden binmemelisin food gezgin grand hyatt hotel Grand Palace Guanzghou hamra Harissa heyder aliyev Hlavne namestie Holland Hollanda Hongkong Hyde park İngiltere islamicartmuseum jbr jeep jeita grotto Jeitta Grotto joserizal jumeirah beach Kamboçya'da gezilecek yerler Katar komünizim Kuveyt Kuwait kuwait aquarium lebanon London London eye Londra Lübnan Madame tussauds makati Manama manat manila Manneken Pis marine maximilian mayerlin Micheal gate mizami street Mosque Mozart Mukarraq Napolyon nereye gidilir Netherlands New Castle palm ısland pargue castle peso Piccadilly circurs prag prague Qatar red light district Richmond park rijkmuseum rouche rock Safari salzburg san agustine sand board Saudi Arabia seegrotto seyahat yazısı seyh zayed sharjah sheikzayed Shrimps Slovakya solidere souk Suudi Arabistan'da kadinin yeri Suudi Arabistan'daki yasaklar tayland Ten ten thailand tour Tower bridge travel travel writing traveling writer ucak uea vienna Villagiomall visa viyanada gezilecek yerler where to go in beirut where to go in hong kong where to go in philippines where to stay in China where to stay in philippines where to stayin hong kong wild wadi water park yasısland yuan Zaance Schans
 

Featured Posts