Pages

24 Ağustos 2015

PHILIPPINES / FİLİPİNLER

Jeepney ulaşım aracı
Filipinler'in başkenti Maniladır. Para birimi Pezo, 1 dolar 45 pezo ediyor. Nüfusu 100 milyon denilsede bir sürü kişi işçi olarak orta doğuda yaşıyor. Onlarıda sayarlarsa bence 115 milyonu geçer. İsmi bir çok kez değişmesine rağmen son şekli ile adını İspanyol Kralı II Felipe onuruna verilmiş. Ülkeyi İspanyollar, Japonlar, Amerikalılar işgal etmişler. Ülke uzun süre İspanyol etkisi altında kaldığı için dillerinde, dinleride ve isimlerinde etkileri açıkça görülüyor. Küçüğünden büyüğüne herkes ingilizce konşuyor.

The capital of the city is Manila.  With a population of about 100 million people. An additional 15 million Filipinos live overseas. The official name of the Philippines has changed several times in the course of the country's history and than the Philippines was named in honor of  King Philip II of Spain. Almost everybody speaks English.

Greenbelt
Dini açıdan baktığımızda Hristiyanlar. Katolik ağırlıklı olmakla birlikte, bazı devlet adamlarına ve ulusal kahramanlarına inanıyorlar.

More than 80% of the population profess in Catholicisim. Roughly 37% of Catholics regularly hear Mass and 29% consider themselves very religious. Between 1% to 11% of the population are irregilious.

San Agustine Church
Bunlardan biride Jose Rizal Jose Rizal şair ve yazar olarak kaynakçalar da verilse de, müzesine gittiğimde doktor ve ressam olduğunu da öğrendim. Filipinli bağımsızlık mücadelesinin öncüsü, bu sebeple halkı isyana getirdiği düşünülerek idam edilmiş. Neye inanıyorsun gibi sorularımın karşısında bu kişinin yanı sıra Iglesia Ni Cristo, Jose Manalo adlarını da çok duydum. 

Jose Rizal, the national hero of the Philipines. He was a journalist, poet, activist and doctor. José Rizal called for peaceful reform of Spain's colonial rule in the Philippines. After his 1896 execution, he became an icon for the nationalist movement.


Manila Cathedral
Ülkede cinsiyeti ayırmak gerçekten zor kız mı erkek mi cidden konuşana kadar anlaşılmıyor. Bir erkeğin ladyboy olması aileler için bir sorun teşkil etmiyor.  Evlilik desen neredeyse yok denecek kadar az. Çocuklar anneleri üzerine kaydettiriliyor. Zaten çoğu kadın ailesine bakabilmek için ülkeden ayrılmış. Geriye kalanların durumu ise hiç iç açıcı değil.
Borgos Street
Filipinler'de kalabileceğiniz en güvenli yer Makati bölgesidir. Bende burada Rockwell diye bir yerde kaldım. Bu bölgenin girişlerini güvenlikler koruyor. Yemek yemek için bir çok restoranın bulunduğu aynı zamanda alışverişte yapabileceğiniz Greenbelt'e gitmenizi öneririm. Ben yemek yiyebilmek için buranın müdavimi olmuştum. Gece ve gündüz gidilebilir akşamları  daha eğlenceli oluyor. Greenbelt'in bir çok girişi var, 3nolu kapısı direkt restoranlara açılıyor. 
While I was walking I talked with locals. Meanwhile I noticed she was not a girl. Actually lots of ladyboy over there and this circumstance is normal for who living there. Marriage life almost finished people are having baby without getting married. I stayed in Makati district (Rockwell) was best safety place and for shopping, dinner I was going to Greenbelt. 
Bu ülkede masaj mı (Wellness spa)  asla her yerim inanılmaz ağrıdı. Belkide ben yanlış ellerdeydim. 1 saat vücut masajı 20 dolar gerçekten çok ucuz, güzel bir salon ancak çalışanın işini bildiğini sanmıyorum. 
Eğer gece dışarı çıkıcaksanız The Peninsula Manila Pool, Valkrie, Prive ... bu gibi büyük kluplerin olduğu yere de BGS diyorlar. Tüm Filipinleri kuşbakışı görmek için Gramercy71 çok ideal bir yerdi. Harika bir manzarası var.  Biraz daha çılgın bir gece hayatı arıyorsanız, aile ile birlikte çok tavsiye etmiyorum ama farklı bir şeyler görmek için Burgos Street 'e gidebilirsiniz. Biraz Amsterdam' daki Red Light Distric gibi geldi bana. Her mekana girip çıkın bir göz atmak için enterasan şeyler var.

Seaside Bay Manila 
Burgos street is not a safety place and it is not appropriate to go with family. There are strip Clubs. The prices are so cheap to enjoy on this street. Ring girls, strips clubs, Arabic clubs... I was enoying to go these places one of them 71 Gramercy you can see all Philipines from this point. BGS name of the place where located for the biggest clubs in Manila. Get the taxi and just tell him to go BGS . I enjoyed in Peninsula Manila Pool and there are some club Valkrie and Prive .


Ülkeye girer girmez herkes 'hoşgeldiniz hanımefendi' diyerek selamlıyorlar ta ki siz hava alanından ayrılana kadar. Bu sefer de dışarıdakiler başlıyor kiminle konuşurssanız konuşun herkes yardımcı ve güler yüzlü. Herkes çok arkadaşça davranıyor. İnanılmaz saygılılar.
Fort Santiago
Filipinos are the most kind and friendly people, extremely wellcoming and curious, beside respectful. They always seem happy and smiling. I only was so sad more than 70 percent of the population looks so poor.

BalıkBayan Handcraft in Manila
Bir gün Makati'den çıkıp Manila'nın sokaklarında gezmeye başladım.Ya bir ülkede kedi aç ise açlıktan ölüyorsa insanların halini siz düşünün. :( Ben bu kadar fakir insanlar görmedim. Yiyecek ekmekleri yok yatacak evleri halkın abartmıyorum yüzde sekseni yoksul. Baraka, tenekelerin içinde yaşıyorlar. Bu bayanın neyi var hasta diyorlar bir deri bir kemik, bu kedinin neyi var diyorum hasta diyorlar gezinin sonuna doğru anladım ki açlığın adı hastalık olmuş burada !
Hava çok sıcaktı ve ulaşım için kullandıkları jeepney Filipinlerin sembolü haline gelmiş. Halka karışmak istiyorsanız bu klimasız tıklım tıklım jeepneye binmek güzel olur. Ben binmedim çok güvenli gelmedi. Ama ucuz yolculuk yapmak istiyorsanız çok iyi bir seçenek. Bu araçlara 15 kişi binebiliyor. Rengarenk boyanmışlar ve oyuncak gibi görünüyor. En komik tarafı da mazot bitince yolcularla birlikte benzin istasyonunda durup mazot almaları :)
The weather was so hot I think the best time to go between November to May.  Another thing you have to do ridin in jeepney.It looks really fun. I couldnt do this specially I got a taxi but I really recommend you to do this :) To get a sense of the place from the local’s perspective and to see how people interact, Jeepneys are a fantastic way to explore the country, do not forget to hop on one whenever you have the chance.

Eğer müzelerin ve tarihi yerlerin olduğu yere gitmek istiyorsanız 'Intramuros Fort Santiago in Manila' derseniz herhangi bir taksici sizi buraya getirir. San Agustin Church, Seaside Manila Bay (balık pazarı ve restoranlar var), Ulusal Müze, Greenbelt Park, Manila Ocean Park (akvaryum) Manila Cathedral,Ulusal Kahraman Jose Rizal'ın anıtının olduğu Rizal Park ve Intramous surları  (burada Jose Rizal'ın müzeside var). Taal lake, Lagona, Bananue Rice Terrace' de zaman ayırmanız gereken yerler arasında. Seaside deniz ürünleri yemek için geldiğinizde hemen karşı yolun orda ahşaptan yapılmış hediyelik eşyalar var hem kaliteli hemde fiyatları ucuz. Otele döndüğümde farkettim ki ismi Balıkbayan'mış

Pasifik okyanusu kıyısında beş yıldızlı oteller, Starcity lunapark, sinema, Philippines International Convention Center 'Roxas Balebard' bölgesindedir. Pirinç tarlalarını gezebilir, dalış yapabilir kesinlike (Boracay adası), bembeyaz kumlarda güneşlenebilirsiniz. Burası doga severler için inanılmaz güzellikte bir yer.
Manila Cathedra
If you are into museum and histrocial place. You should go to İntromuros Fort Santiago just ask this place and than you can ask  someone to be quide for you or you can do it on your own by walking. You should see the world's smallest volcano of Taal. You can discover caves, lakes and waterfalls. If you love nature, you will love the Philippines. If you are into white sandy beaches and clear waters, you're in the right place. Philippines is made up of 7,107 islands. you should go to Boracay famous one. not sure it is th best one. Manila has fantastic shopping opportunities. There are a lot of places to go and it all depends on what you intend to buy, and how much is your budget. (Namely Balıkbayan Handcraft in Manila.) This pace very cheap and variety of gift that you can find. On the side of pasific ocean 5 stars hotels, Starcity amusement park, cinema, international convetipn center in Roxas Balebard.






Bu geziyi yaparken ben bir taksiciyle anlaştım 1 saatine 300 pezo ödedim. (İnanılmaz ucuz ) Benim sorduğum yerlerin fazlasıyla göstererek gezdirdi. Hem zaman kazandırdı hemde kendimi daha güvende hissettirdi.. Taksicinin detayını paylaşıyorum belki bir gün yolunuz düşer :) ( İsmi Danny 09243819520 )

While I was there I deal with taxi driver, his name Danny he is trustfull person (local) and he help me to see more place than I've expected. His contact number 09243819520 .. follow me on my facebook page for more detail ( Gezginkita )


Beğendim mi evet çok güzel ancak oradaki insanlar, hayvanlar için içim buruk kaldı. Allah herkesin yardımcısı olsun. Daha fazla detayı gezginkita facebook sayfamdan resimlerle aktaracağım. Şimdilik hoşçakalın :)

Danny and me in Jose Rizal Museum :)

Jose Rizal Museum





2 yorum:

  1. Burgos ta resim cektigin yerin hemen ilerisinde Turk Restauranti vardi, ismi Pasha orayi gorememissin demek.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba evet gördüm, sokağın girişinde bir yer cafe diyelim, nargile vs servis ediyorlar. :) Her ülkede Türk restoranları var ancak yemek tadları kullanılan malzemelerden dolayı tamamen farkli.

    YanıtlaSil

Etiketler

about china Abu Dhabi Abudhabi airline Al barari restaurant Amerika vizesi Amerika vizesi ret nedenleri amsterdam anantara Arab araba surmek yasak ashrafiye astronomical oclock ateşgah atlantis Atomium austria Avenue mall Avusturya azerbaycan Baden Bahrain Bahreyn bakı bakü Beethoven Beirut Belçika Belgian Comic Strip Center Belgium beyrutta gezilecek yerler Big Ben Bike borgos Bratislava bridge Brussel Brüksel burj al arab burj khalifa Byblos Cambodia Camel Cami cek cumhuriyeti china Cidde'de yasam Cin cin parasi cin vizesi cinde nerede kalinir citywalk coffeshops cruelty cumi czech republic dbaye değirmen Deve din gorevlilerinin onemi disneyland Doha driver driver in philippines dubai mall dubai marina dubai su parkı dutch cheese elephanttour England ferariworld fil safarisi fil turu filipinlerde gezilecek yerler. filipinlerde nereye gidilir fillere neden binmemelisin food gezgin grand hyatt hotel Grand Palace Guanzghou hamra Harissa heyder aliyev Hlavne namestie Holland Hollanda Hongkong Hyde park İngiltere islamicartmuseum jbr jeep jeita grotto Jeitta Grotto joserizal jumeirah beach Kamboçya'da gezilecek yerler Katar komünizim Kuveyt Kuwait kuwait aquarium lebanon London London eye Londra Lübnan Madame tussauds makati Manama manat manila Manneken Pis marine maximilian mayerlin Micheal gate mizami street Mosque Mozart Mukarraq Napolyon nereye gidilir Netherlands New Castle palm ısland pargue castle peso Piccadilly circurs prag prague Qatar red light district Richmond park rijkmuseum rouche rock Safari salzburg san agustine sand board Saudi Arabia seegrotto seyahat yazısı seyh zayed sharjah sheikzayed Shrimps Slovakya solidere souk Suudi Arabistan'da kadinin yeri Suudi Arabistan'daki yasaklar tayland Ten ten thailand tour Tower bridge travel travel writing traveling writer ucak uea vienna Villagiomall visa viyanada gezilecek yerler where to go in beirut where to go in hong kong where to go in philippines where to stay in China where to stay in philippines where to stayin hong kong wild wadi water park yasısland yuan Zaance Schans
 

Featured Posts