Pages

29 Ekim 2013

NETHERLANDS / AMSTERDAM


Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dır. Fakat Lahey'den yönetilir. Amsterdam için nerden başlasam bilmiyorum. Bu kadar turistin ağırlandığı bir ülkede hala insanların bu kadar sıcak ve güler yüzlü olmalarına, sıkılmadan sorulara cevap vermelerine çok şaşırdım. Havası ve sokakları tertemiz mis gibi :) Amsterdam havalimanı (Schiphol), Amsterdam ana tren istasyonundan (Centraal Station) yaklaşık 20 dakika uzaklıkta. Size ilk önerim, eğer gezinize indiğiniz anda başlayacaksanız hemen bir 'Iamsterdam Card' almanız. Detaylarını internetten bakabilirsiniz.

Amsterdam is one of the Europe's classic cities, and far surpasses its limited reputation in terms of architecture, cuisine and cosmopolitan atmosphere. Go for the parties, pictures streets and walk weloming outlook. Amsterdam has only one airport namely Schiphol wich close only 20 minutes from central station by train. (cost is only 4 eur for per person.) You had better to buy a card namely Iamsterdam card . This card is giving you so many option such as free entry to museum free transportation and discount in some restaurant. For two days was 50 eur pls check from web site.
Central Station                                             
Centraal Station'a geldiğinizde her yere ulaşmanız mümkün ve çok kolay. Ulaşım her yere neredeyse sessiz süzülen tramvay ağlarından oluşmakta. Bisikletler arabalarda daha fazla kullanıyor. Bisiklet kiralamak araba kiralamaktan daha iyi olduğu kanaatindeyim. Bisikletler ülkenin sembolü haline gelmiş. Ulaşım araçlarına binmek 1 saat için 3 eur, 1 gün içinse 7,5 eur ödeyerek indi bindi yapabilirsiniz.

Takım elbiseli insanlar, hamileler, ...vb. gözümüzün alışık olmadığı herkes bisiklete biniyor.

Yeme içme konusunu düşünmeyin hem fiyatları çok ucuz hemde (ya da İstanbul bizi pahalılığa alıştırmış ) dünya tatlarını bir arada bulabilirsiniz. Coffeshopplarda da yemek yiyebilirsiniz :p Keyif verici maddeler alıp içmek serbest ve en önemlisi kimse kimseyi rahatsız etmiyor. Ayrıca kesinlikle Dutch peynirlerini tatmalısınız. 

You should try once Dutch cheese really has good taste and buy a small piece for your friends:) The city has sex museum I had never seen such a museum. You better get in whithout children. Red light district no allowed to take a photo  ( I had some pic but I will not show you :D )


Amsterdam
Bu ülke özgürlüklerin yaşandığı bir yer olmakla birlikte uçuk yaşantısıyla da dikkat çekici, özellikle Red Light District genelevlerin bulunduğu sokaklar turistlerin uğrak noktası. Kilise ve kreşlerin bu sokağın içinde olması da ayrı bir durum. Bu alanda resim çekmek yasak ve pek de bir şey yazmak istemiyorum :)... Erkekle erkeğin , bayanla bayanın yasal olarak evlendiği bir ülkede neden çocuklu eşler nikahsız yaşar anlamadım gitti :)) Nisan ayında Amsterdam'a gelicekler 27 Nisanı tercih edebilir. Yılının bu günü King's Day partisi var. Bazı tarihlerde ışık festivalide düzenlenmektedir.

We all know what runs through the average young mind when it hears the word 'Amsterdam'. It might be the liberal home of drugs and prostitution, but the Dutch capital is also a beatiful corner of the world; a place where classical music and canals. 

Vondelpark...
The house which on the canal.


Eğlence hayatı çok hareketli (Rembrant Plein straat), gece yarısından önce tramwayların yerini gece otobüsleri yer alıyor. Taksilere binebilir ve onlara güvenebilirsiniz. P
Bu arada kanallar üzerine önceleri konut sıkıntısından dolayı evler inşa edilmiş, şimdilerde ise komşu istemeyenlerin yaşam tarzı haline gelmiş. O kadar çok anlatacak şey var ki Dam meydanı, Museumplein, Plantage, Vondelpark (bu parkın içinde yüzlerce papağan var) vaktiniz varsa bu gibi yerleri kesinlikle yürüyerek ya da bisikletle gezin.

Exploring Amsterdam by taking canal tour or bike tour will be a great options when you visit Amsterdam. I was in Rijks museum and I really enjoyed. In the museum I found a magnificent collection of Dutch painters of the Golden Age ( such as Rembrant Van Rijn Frans Hals) that lastes from 1600 till 1700.(First floor) Btw before entering to the museum you can leave your coat or things at checkroom for free. It is a really good service for the customer who really need to be relax when they are walking in such a big museum:) Everthing very easy to find don worry for anything. I have not expected about how Dutch people are friendly and helpfull untill I reached the lovely country.

Transportation


Rijksmuseum

Rijksmuseum dünyanın en iyi Hollanda sanatı koleksiyonuna sahip olmasıyla ünlüdür. Müze üç kattan oluşuyor dikkatimi ikinci kat daha çok çekti. Museumplein'de en ünlü müzeler buradadır. Van gogh, Anne Frank Haus gibi müzeleri de görmenizi öneririm.

Rijkmuseum


 
 Rembrant Van Rijn 

Red Light District 
Traditional Dutch food(Haring) Fish, onion
Nerelere Gidilmeli ? Where you should go ?
Zance Schans
Marken
Edam
Monnickendam
Giethoorn
Volendam

Zaance Schans


Zaanse Schans
Zaanse Schans, Hollanda'nın en önemli turistik merkezlerinden biridir. Eski tip yeşilli beyazlı bu küçük kasabada yel değirmenlerini seyredebilir ve içlerini gezebilirsiniz.Yem yeşil çimlerin çevrelediği gölde tekne turuna da çıkabilirsiniz. İnanılmaz huzur verici, ruhunuzun dinlendiği bu ortamda mutluluğun tarifi imkansız. İnsan burada yaşlanmaz:) Bu arada peynirlerin ve tahtadan yapılan balıkçı ayakkabılarının nasıl yapıldığını seyretmek için müze haline çerilmiş evleri gezebilirsiniz.


Zaanse Schans
Zaanse Schans is a village on the banks of the river Zaan with caracteristic green and white wooden houses. There are so many nice in a very big garden such a small hump-backed bridges, tradesmen's workshops, historic windmills and little shops
1600 'lü yıllarda sel baskınlarını önlemek ve suları kanallara boşaltmak için dönemin kralı yel değirmenlerini yaptırmış. Daha sonra bu değirmenler tahıl, kağıt, tahta kenevir gibi maddelerin işlenmesinde de kullanılmış. 

My favorite pleace in Netherland
This village has been established by local houses, windmills, storehouses and barns to form a remarkable replica of a typical Zaanse village of the seventeenth and eighteenth centuries.There are traditional Dutch crafts such as wooden shoes and cheese making, several museums, restaurants and even the possibility of taking a boat trip on the river.The Zaanse Shans is open during the year.

Don't forget to rent a bike. (my sista and me )
Zaance Schans
Such a beatiful nature
Bu terliklerin yapımını burada görebilir ve tarihini öğrenebilirsiniz.

Hope you enjoy with my writing and satisfied with you before your visit to Holland take a look where you should go out of the Amsterdam such as Haarlem, Zaanse Schans as I done. 

Umarım Amsterdam'ı size gezdirebilmişimdir. Eğer bir gün Amsterdam'a gitmeyi düşünürseniz çevresindeki bölgeleride araştırmayı unutmayın. Doğa harikası bir yer... Sevgiler.



0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

about china Abu Dhabi Abudhabi airline Al barari restaurant Amerika vizesi Amerika vizesi ret nedenleri amsterdam anantara Arab araba surmek yasak ashrafiye astronomical oclock ateşgah atlantis Atomium austria Avenue mall Avusturya azerbaycan Baden Bahrain Bahreyn bakı bakü Beethoven Beirut Belçika Belgian Comic Strip Center Belgium beyrutta gezilecek yerler Big Ben Bike borgos Bratislava bridge Brussel Brüksel burj al arab burj khalifa Byblos Cambodia Camel Cami cek cumhuriyeti china Cidde'de yasam Cin cin parasi cin vizesi cinde nerede kalinir citywalk coffeshops cruelty cumi czech republic dbaye değirmen Deve din gorevlilerinin onemi disneyland Doha driver driver in philippines dubai mall dubai marina dubai su parkı dutch cheese elephanttour England ferariworld fil safarisi fil turu filipinlerde gezilecek yerler. filipinlerde nereye gidilir fillere neden binmemelisin food gezgin grand hyatt hotel Grand Palace Guanzghou hamra Harissa heyder aliyev Hlavne namestie Holland Hollanda Hongkong Hyde park İngiltere islamicartmuseum jbr jeep jeita grotto Jeitta Grotto joserizal jumeirah beach Kamboçya'da gezilecek yerler Katar komünizim Kuveyt Kuwait kuwait aquarium lebanon London London eye Londra Lübnan Madame tussauds makati Manama manat manila Manneken Pis marine maximilian mayerlin Micheal gate mizami street Mosque Mozart Mukarraq Napolyon nereye gidilir Netherlands New Castle palm ısland pargue castle peso Piccadilly circurs prag prague Qatar red light district Richmond park rijkmuseum rouche rock Safari salzburg san agustine sand board Saudi Arabia seegrotto seyahat yazısı seyh zayed sharjah sheikzayed Shrimps Slovakya solidere souk Suudi Arabistan'da kadinin yeri Suudi Arabistan'daki yasaklar tayland Ten ten thailand tour Tower bridge travel travel writing traveling writer ucak uea vienna Villagiomall visa viyanada gezilecek yerler where to go in beirut where to go in hong kong where to go in philippines where to stay in China where to stay in philippines where to stayin hong kong wild wadi water park yasısland yuan Zaance Schans
 

Featured Posts